Kiša

veljače 26, 2013

Jutros smo se na prvi doručak probudili nešto ranije, u 5 umjesto u 6. Onda smo morali na wc, toliko glasno i obilno da se nismo mogli pretvarati da ništa nije bilo, vratiti se svaka u svoj krevet i odćoriti do osam. Mrzim kad se to dogodi, jer dijete na stolu za presvlačenje iz polusna vrlo brzo prijeđe u fazu ekstremne budnosti - zjenice joj se rašire mada ne palim svjetlo, jezik razveže novootkrivenim ciktajima (cikovima?), a noge i ruke pretvore se u dva propelera od kojih svaki rotira na svoju stranu. I ajd ti sad taj mali razbuđeni, ekscitirani helikopter vrati nazad na još par dragocjenih sati spavanja.

Uvijek pokušam, uz manje ili više uspavljivanja i uspjeha, ali jutros je bio pun pogodak jer sam uključila kišu. Jednolično je padalo, srednje glasno, uz grmljavinu mjestimice, tajmer podešen na 15 minuta, ali vjeđe su joj se počele sužavati već nakon 5. Što se dalje događalo i koliko je trajalo nisam sigurna, ali probudile smo se oko osam, malo pokisle i sretne.



Izvor sreće zove se Rain Sounds Relax&Sleep - aplikacija je besplatna za Android, kao i većina tih ambijentalnih zvukova, s prefiksom baby i bez njega. Možete odabrati različite vrste kiše, koja pada po različitim površinama, s vjetrom ili bez, i odrediti koliko vremena želite biti izloženi blaženoj elementarnoj nepogodi. Treba malo prošetati po Play Storeu, opcija je gomila. Za iPhone/iPad ih isto ima dosta, ali većina se plaća - od besplatnih je najbolja Relax Melodies.

I nije samo za bebe, umiri i ekscitirane roditelje, provjereno.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Pa to je sjajna ideja! (sad mi još samo treba Android...) Inače sve zvuči poznato, pogotovo pretvaranje da ništa nije bilo, ma neće mu ništa biti još koji sat da odleži tako... (:blush: Rabenmutter)

    OdgovoriIzbriši
  2. Apsolutno! :blush blush: Da mu baš ono jako smeta, bunio bi se :)

    OdgovoriIzbriši

PRATITE ME NA FACEBOOKU

PRATITE ME NA INSTAGRAMU