Darovi

travnja 22, 2013

Neki dan uđem u H&M u Arena centru s namjerom da kupim čarapice za curku. Par bodića, hlačica, kapica i nekoliko divnih, a tako jeftinih haljinica kasnije, dok sam racionalno pokušavala izanalizirati situaciju i odlučiti treba li joj još jedna šuškava mekana slikovnica i što se sve može sa sunčanim cvikerima za četvoromjesečno dijete, čujem prodavačicu kako govori u mome smjeru: ja vam stvarno ne znam, ali možda vam gospođa može pomoći. Gospođa sam bila ja, a oni kojima sam, po procjeni prodavačice na dječjem odjelu, možda mogla pomoći, bili su prilično zbunjeni dečko i djevojka s nekoliko pari malih plavo-srebrnih balerinkica u rukama. Gospođa tj. ja bila je spremna čuti što ih muči pa su mi pokazali par broj otprilike 22 i pitali je li to nešto što bi odgovaralo djetetu od dva mjeseca. Samo ako je direktni potomak bigfuta, pomislila sam, ali onda sam se sjetila da sam i sama ne tako davno bila u sličnoj situaciji, Alisa izgubljena u zemlji čudesa na dječjem odjelu, potpuno clueless o oblicima, bojama, veličinama, a pogotovu praktičnoj primjeni. Pa sam s blagim, nipošto podrugljivim, ali sveznadarskim smiješkom rekla: ma to vam je preveliko. Iz gomile na vješalici izvukla sam najmanji par - koji je i dalje bio prilično velik za dijete od dva mjeseca i rekla im da pokušaju s time. I nisam mogla odoljeti da ne dodam: ali vjerojatno će joj i to biti veliko. I još: ali to će ona ionako sve nakon pola minute skinuti. Zbunjeno su mi se smješkali, još zbunjenije zahvalili, i par minuta poslije vidjela sam kako na blagajnu idu s haljinicom.

U neku ruku, i kao ženi, bilo bi je žao što sam drugu malu ženu lišila lijepih cipelica. Zanemarimo nisku uporabnu i praktičnu vrijednost, jer neke stvari, poput plavo-srebrnih cipelica, jednostavno su slatke male mamipare i niti ne moraju ničemu služiti. Ionako isključivo iz iskustva doznate služe li ili ne, a iskustava je onoliko koliko djece i koliko roditelja. Ja i dalje pitam roditelje starije djece što djeca u dobi starijoj od šest mjeseci trebaju i vole, ali iskustveno znam koji su zgodni pokloni za novorođenče. O praktičnima i uporabnima sad neću, već više na razini ideje i odgovora na pitanje što kupiti za novorođenče. Ono, kao dobrodošlicu, a s potencijalnom iskoristivošću za kasnije. Za dijete ili roditelje.



Beauty Baby pčelica iz Muellera naš je apsolutni favorit. Selimo je svaki dan iz kreveta u dnevno okruženje i natrag i opravdano sumnjamo da su prvi najljepši osmijesi bili upućeni upravo njoj.



Ovo je dream catcher, i jako je šteta zvati to dreamcatcher kad postoji prekrasna hrvatska tvorenica: snovolovka. Lijepi snovi prolaze kroz rupe u mreži, a ružni ostaju u njoj zarobljeni. Za male snove malih beba, mala snovolovka.



Naše mirisno Le prase zove se Ana i došlo nam je u prekrasnom malo le svinjcu i sad čuva našu le ušteđevinu. Daljnje maštovite le prasce i le prasice, različito imenovane i za različite prigode potražite OVDJE i OVDJE.



Prva knjiga, mekana, šarena i šuškava. Najprije je stajala u polici, a sad je posvuda, najviše u ustima. Naša je iz DM-a, ali ima ih u Muelleru i H&M-u.

Kad smo već kod H&M-a, njihovi poklon-bonovi dolaze u obliku kul plastičnih kartica različitih boja i sa omotnicom i čestitkom, i to je stvarno kul poklon. Za 100-200 kn tamo se može naći stvarno svašta.

Za one koji, poput mene, vole unikate i personalizirane darove, na fejsu postoji gomila kreativaca koji rade sjajne stvari. Moja omiljena je MOONLIGHT STVARAONICA i njihove prekrasne lutkice, zatim SOVICA, sa svojim plišancima i dekicama, a jako su simpa i baby okvirići za slike koje izrađuje Bartolino Hobby Art, OVDJE.

Eto tako, sad znate pa možete krenuti trošiti. Iz fotelje, kao i ja. Super je što je većina spomenutih artikala dosta povoljna pa možete - ne, ne uštedjeti, već kupiti više.

You Might Also Like

3 komentari

  1. Iz mog bogatog iskustva i svakodnevnog promatranja i prepiranja u međuvremenu sa bebom koja se želi "igrati" sa svime što nije igračka donosim zaključak da su igračke u stvari za roditelje. Kupiš ih misleći kako je suepr slatka, didaktička i šta ti ja znam i nadaš se da ćeš s time zainteresirati bebu nekoliko minuta. A beba je u stvari oduševljena paketićem maramica, poklopcima od staklenki, neopasnim kuhinjskim pomagalima...
    Možda bi ta sirota curica koja nije dobila cipelice baš njih voljela - za glabanje. Evo moj je jutros pola sata žvakao jednu. :-) Ne obuvamo ih, razumije se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha pa barem znaš čime ga možeš zabaviti :) Znas sta, i ja sam tako mislila, da su igračke više za roditelje nego za djecu, ali ova naša se stvarno igra i baš doživljava te plišance i one šuškave slikovnice i one viseće šarene stvarčice. Naravno, sve na kraju gurne u usta, ali baš reagira. A cipele još ne glaba, samo ih frkne čim ih ja obujem :)

      Izbriši
  2. Odlična slikovnica, ne može biti prerano za čitanje. I tko je uopće rekao da se ne može čitati ustima? ;))
    Super post - mogu zamisliti lica onih izgubljenih ljudi koji su kupovali poklon!

    OdgovoriIzbriši

PRATITE ME NA FACEBOOKU

PRATITE ME NA INSTAGRAMU